Friday, February 12, 2016

Φωτιστικά & Διακόσμηση

Όλοι φοβόμαστε λίγο το σκοτάδι. Μη σκιάζεστε, λύσεις υπάρχουν.

Τα φωτιστικά ίσως αποτελούν την πιο καθοριστική πινελιά ενός προσεγμένου χώρου. Πρώτο και βασικό πλεονέκτημα... Φωτίζουν! 

Ο σωστός φωτισμός συμβάλει στη δημιουργία ευφορίας, καλής διάθεσης, ενισχύει την αίσθηση της άνεσης και της ευεξίας είτε σε οικιακό, είτε σε επαγγελματικό χώρο. Δεν είναι τυχαίο ότι τα φωτιστικά από την αρχαιότητα έως και τη σύγχρονη εποχή την οποία διανύουμε, αποτελούν απαραίτητο διακοσμητικό στοιχείο με μεγάλη χρηστική αξία, τόσο στο οικιακό μας περιβάλλον όσο σε εργασιακούς και δημόσιους χώρους. Ένας ολοκληρωμένος εσωτερικός χώρος είναι απαραίτητο να διαθέτει τον κατάλληλο φωτισμό, ο οποίος θα διασφαλίζει την ανάδειξή του και θα του προσδίδει την αίγλη που χρειάζεται.

Πέρα από διακοσμητικό τα φωτιστικά έχουν και χρηστικό ρόλο καθώς το φως τους είναι αυτό που μας βοηθάει να κάνουμε διάφορες δραστηριότητες μέσα στο σπίτι, όπως να διαβάσουμε ένα βιβλίο, να ετοιμάσουμε το δείπνο ή απλώς να χαλαρώσουμε στον καναπέ. Δημιουργούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα και αναδεικνύουν οτιδήποτε άλλο υπάρχει στον χώρο. Υπάρχει τεράστια ποικιλία στα φωτιστικά, από απλές γεωμετρικές μεταλλικές κατασκευές, έως προηγμένα φωτιστικά γραφείου LED με σύνθετους βραχίονες.

Φωτιστικά με απρόσμενα σχήματα, εκκεντρικά χρώματα, φτιαγμένα από υλικά πέραν των συνηθισμένων, μπορούν να μεταμορφώσουν το σπίτι και να του προσδώσουν προσωπικότητα.
 
Φωτιστικό Οροφής Bau Multi - 190 Ευρώ
Το φωτιστικό οροφής Bau Multi είναι ένα κρεμαστό φωτιστικό που συνδυάζει χρώμα, σύνθεση και γεωμετρικά σχήματα σε ένα μοναδικά δημιουργικό design.


Maxim Bodega - 265 $
Το φως αναδεικνύει τον τρισδιάστατο χώρο, το χρώμα και τις υφές, περιγράφει τους όγκους και προκαλεί συναισθήματα.

Ανάλογα με τη φιλοσοφία και τις ανάγκες ενός χώρου, επαγγελματικού ή οικιακού επιλέγεται διαφορετικός φωτισμός και δημιουργούνται διαφορετικά αποτελέσματα.

Η επιλογή του φωτισμού για κάθε χώρο είναι ζωτικής σημασίας. Επηρεάζει την ψυχολογία και τη διάθεση, διαχέει καλή ενέργεια, βοηθά στη συγκέντρωση, συμβάλλει στη χαλάρωση και φυσικά προσδιορίζει το στυλ.


Επιλέξτε το δικό σας φωτιστικό με γνώμονα την ποιότητα κατασκευής, την αισθητική αξία, αλλά και την λειτουργικότητα του.

No comments:

Post a Comment