Sunday, March 13, 2016

Φωτιστικά: Λάμψη και καθαριότητα

Τα φωτιστικά είναι ένα από τα βασικά στοιχεία διακόσμησης ενός χώρου και ταυτόχρονα, έχουν μια έντονα πρακτική διάσταση καθώς αναδεικνύουν τον γύρω χώρο μας, ενώ προσφέρουν και ιδιαίτερα μεγάλη ευελιξία τοποθέτησης. Η επιλογή του φωτισμού για κάθε χώρο είναι ζωτικής σημασίας. Επηρεάζει την ψυχολογία και τη διάθεση, διαχέει καλή ενέργεια, βοηθά στη συγκέντρωση, συμβάλλει στη χαλάρωση και φυσικά προσδιορίζει το στυλ.


Μπορεί να ξοδεύουμε αρκετό χρόνο (και χρήματα) για την επιλογή του κατάλληλου φωτιστικού, όμως για δείξουν και να συνεχίζουν να παραμένουν εντυπωσιακά πρέπει να καθαρίζονται με τον σωστό τρόπο.



Ξεκινήστε ξεσκονίζοντας καλά τα καπέλα των φωτιστικών σας με ένα φτερό ή ένα πανί. Παίρνετε ένα απορροφητικό πανάκι, το οποίο μουλιάζετε σε λίγο νερό με μαλακτικό ρούχων, το στραγγίζετε πάρα πολύ καλά και στη συνέχεια περνάτε την επιφάνεια προσεκτικά. 

Τα μεταλλικά μέρη των φωτιστικών έχουν συνήθως νίκελ ματ ή χρώμιο ή antique χρωματισμούς. Για τον καθαρισμό αυτών των επιφανειών το μόνο που χρειάζεται είναι ένα καθαρό βαμβακερό πανί χωρίς καμία χρήση απορρυπαντικού ή άλλου καθαριστικού μέσου όπως ajax, σαπούνι ή χλωρίνη. Καθαρίζουμε όλη την επιφάνεια με το σκέτο καθαρό πανί επιμένοντας στα σημεία που υπάρχει σκόνη, δαχτυλιές ή άλλο σημάδι. Δεν βάζουμε κανένα καθαριστικό.


Όσον αφορά τα κρύσταλλα των φωτιστικών σας ο καλύτερος τρόπος για να τα καθαρίσετε είναι και ο πιο παλιός και οικολογικός χωρίς τη χρήση χημικών! Αρχικά βάλτε σε ένα μπολ χλιαρό νερό και ξύδι, κατά προτίμηση λευκό, ρίξτε μέσα ένα πανί και αφού το στραγγίξτε καλά, περάστε απαλά τα διακοσμητικά κρύσταλλα του φωτιστικού. Αν υπάρχουν μικρές γωνίες που έχουν μαζέψει σκόνη σε σημεία που δεν φτάνει το πανί, μη φοβηθείτε! Βουτήξτε το μέσα στο μπολ και κάντε το απαλά με μια άχρηστη οδοντόβουρτσα!






Το Design Is This προτείνει φωτιστικά υψηλής τεχνολογίας και ποιότητας, με διαφορετικό, ξεχωριστό στυλ. Με γνώμονα την ποιότητα κατασκευής, την αισθητική αξία, αλλά και την λειτουργικότητα προτείνουμε τις πιο πρωτοποριακές λύσεις.

No comments:

Post a Comment